Voor wie is podologie?

Wat kan een (register) podoloog voor u betekenen?

Onze (register) podologen behandelen klachten die hun oorzaak vinden in de voet. Denk hierbij aan pijn in de voet, houdingsklachten of klachten bij het bewegen. Bij reuma en diabetes kunnen wij ook preventieve voetzorg bieden.

Hoe gaan wij te werk?

Onze registerpodologen onderzoeken de aard van uw klacht die hun oorzaak vinden in de voet. Het kunnen klachten zijn in de voet maar ook klachten die veroorzaakt worden door een bepaalde stand van de voet. Denk hierbij aan nek-, schouder- en rugklachten. Ook voor klachten die ontstaan door een standsafwijking van bijvoorbeeld de tenen en klachten ontstaan door een overbelasting bent u bij ons aan het juiste adres.

Welke behandelingen en hulpmiddelen kunt u bij ons verwachten?

De hulpmiddelen die wij kunnen toepassen zijn onder andere een op maat gemaakte therapiezool, een schoen-aanpassing, vilt technieken, en een siliconen orthese (teenstukje). Bij een behandeling kunt u denken aan een tape techniek of het aanleren van een simpele oefening. De samenwerking met andere hulpverleners is erg belangrijk. Indien nodig sturen wij u door voor aanvullende therapie of verwijzen wij u bijvoorbeeld door naar een schoenwinkel.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.